• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Gootsteen ontkalken

Kalkaanslag vind je in heel het huis terug: in bad, op de douchekop en in de vaatwasser. Maar de gootsteen is toch wel een van de plekken waar kalkophoping het meeste voorkomt. Hoe kun je de gootsteen het beste ontkalken? Wij vertellen het je!

Waarom de gootsteen ontkalken?

In het Nederlandse kraanwater zit relatief weinig kalk, maar toch is het genoeg om kalkophoping te creëren in de leidingen en je huishoudelijke apparaten. Kalk vormt zich door calcium- en magnesiummineralen. Als de opgeloste stoffen calcium en magnesium zich binden en dus een vaste vorm aannemen, ontstaat kalk. Zit er veel kalk in het water, dan spreken we van hard water en ontstaat er al snel kalkaanslag in je leidingen. Het is erg vervelend om een ophoping van kalk in de waterleiding aan te treffen, omdat dit dus in je drinkwater terechtkomt. In een waterkoker zie je de kalkophoping vaak op de bodem liggen en dat ziet er niet erg smakelijk uit. Naast dat het niet prettig is om veel kalk in het drinkwater te hebben, brengt kalk schade aan apparatuur aan. Zowel de kraan als gootsteen worden aangetast, waardoor ze eerder zullen roesten en je ze sneller moet vervangen.

Hoe de gootsteen ontkalken?

De gootsteen is een hardnekkige plek om schoon te maken, met name het afvoerputje. Omdat je dagelijks gebruikmaakt van de gootsteen, zul je regelmatig last krijgen van kalkaanslag. Er zit dus niets anders op dan regelmatig alle kalk te verwijderen. Met huis-, tuin- en keukenmiddelen kom je al een heel eind. Zo kun je bijvoorbeeld vloeibare groene zeep, bakpoeder of azijn gebruiken om kalk te verwijderen. Of je kunt een ontkalker aanschaffen; die is er immers voor gemaakt. Je kunt er echter ook voor kiezen om je leven een stuk gemakkelijker te maken en een antikalk systeem aan te schaffen.

Maak het jezelf makkelijk: ga voor een Amfa4000®

Als je liever niet om de paar weken de gootsteen wilt ontkalken alternatief, raden we de Amfa4000® aan. De Amfa4000® is een alternatief voor dure waterontharders dat je op de waterleiding plaatst en vervolgens zijn werk laat doen. Met supersterke magneten zorgt de het antikalk systeem ervoor dat kalk zich niet kan vormen en dus niet zal ophopen in de waterleiding. De bestaande kalk breekt geleidelijk af. Met een Amfa4000® hoef je dus zelf niks meer te doen.

Voordelen van de Amfa4000®

Zoals je leest, brengt de Amfa4000® ontzettend veel gemak met zich mee. Ook is de Amfa4000® goed voor de portemonnee. Omdat de waterleidingen vrij van kalkophoping zijn, verbruikt je apparatuur minder elektriciteit. Deze besparing kan al gauw oplopen tot wel € 500,- per jaar per huishouden. Andere voordelen van de Amfa4000® zijn:

  • Gemaakt van milieuvriendelijke materialen
  • Niet meer om de zoveel tijd hardnekkig kalk wegpoetsen
  • Onderhoudsvrij: na installatie geen omkijken meer naar
  • Houdt het kraanwater schoon (lekkerder water) en verlengt de levensduur van apparaten

Hoe essentieel is een antikalk systeem?

De Amfa4000® is niet alleen superhandig voor het ontkalken alternatief van de gootsteen, hij verlengt ook nog eens de levensduur van ontzettend veel apparaten die je dagelijks gebruikt. Lees waarom een Amfa4000® essentieel is voor het goed houden van de:

Bestel de Amfa4000® eenvoudig online

Via onderstaande button bestel je eenvoudig en snel de Amfa4000®. Dit geweldige apparaatje heb je al binnen een dag in huis. Installeer hem eenvoudig zelf op de waterleiding en probeer hem 100 dagen uit. Als je na de 100 dagen geen verschil merkt, stuur je het ontharder alternatief eenvoudig retour. De Amfa4000® wordt gratis bij jou thuis bezorgd.