• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Koffiezetapparaat ontkalken

Drink jij net als veel andere Nederlanders elke dag een kopje koffie? Dan weet je dat niets zo vervelend is als een naar smaakje aan de koffie. Vaak komt dit door kalk dat zich in het koffiezetapparaat ophoopt. Wij geven je handige tips over hoe je het koffiezetapparaat kunt ontkalken.

Waarom je een koffiezetapparaat moet ontkalken

Een goed kopje koffie is essentieel om de dag goed door te komen. Zoals eerder vermeld kan de smaak van koffie aangetast worden door kalkaanslag. In ons leidingwater zitten veel mineralen, kalk krijg je dus zonder een oplossing helaas niet uit je koffiezetapparaat.

Hoe vaak moet je het koffiezetapparaat ontkalken?

De meeste koffiezetapparaten hebben een programma of instructies over hoe je de machine kunt ontkalken. Bij dagelijks gebruik wordt aangeraden om de koffiemachine elke 3 maanden te ontdoen van kalk. Heb je geen koffiezetapparaat die jou vertelt dat je moet ontkalken? Grote kans dat je het dan helemaal vergeet.

Hoe kan ik mijn koffiezetapparaat ontkalken?

Er zijn verschillende manieren om het koffiezetapparaat te ontkalken: zelfs huishoudelijke middelen worden hiervoor soms gebruikt. Een voorbeeld hiervan is azijn. Dit zure goedje zorgt ervoor dat kalk oplost en heeft geen negatieve gevolgen voor jouw gezondheid en de smaak van de koffie (mits je goed reinigt voor gebruik). Vul het waterreservoir voor 1/3 met azijn en zet een kopje koffie (zonder koffie). De azijn stroomt nu door het systeem en druppelt uit het apparaat. Vervolgens vul je het reservoir weer met water en herhaal je deze stap twee keer. Het systeem is nu schoon. Voor een beter resultaat gebruik je professioneel ontkalkingsmiddel. In dit geval herhaal je simpelweg de stappen zoals hierboven genoemd.

Een betere oplossing: de Amfa4000®

Heb je geen zin om elke drie maanden moeite te doen? Dan kies je voor de Amfa4000®. Dit alternatief voor waterontharders gaat hardnekkige kalkaanslag in de waterleiding tegen. Je vult jouw koffiezetapparaat dus altijd met schoner water. Het antikalk systeem werkt fantastisch om de kalkaanslag in bijvoorbeeld Senseo, Delonghi en Senseo koffiezetapparaten te verminderen.

Kalkaanslag in koffiemachine verminderen met een antikalk syteem

Wellicht heb je al eens over de Amfa4000® gehoord. Dit populaire waterontharder alternatief is namelijk super eenvoudig te installeren. Er hoeft geen installateur aan te pas te komen.

  1. Ga naar de meterkast en plaats het onderste plaatje onder de waterleiding, naast de boiler.
  2. Plaats vervolgens het apparaat op de leiding en trek het geheel vast met de bijgeleverde tie-wrap: that’s it!

Hoe werkt de Amfa4000®?

De Amfa4000® werkt met magneten en hoeft dus niet op het elektriciteitsnet aangesloten te worden. Deze sterke magneten zorgen ervoor dat bestaande kalkophoping oplost en dat kalk zich niet in de leiding bindt. Een geweldige manier dus om kalkaanslag in het koffiezetapparaat tegen te gaan. De Amfa4000® heeft ook een gunstig effect op de energierekening. Kalkophoping in huishoudelijke apparaten zorgt ervoor dat ze meer energie verbruiken om hun taak uit te voeren. Zo heeft een vaatwasmachine of waterkoker bijvoorbeeld meer energie nodig om op temperatuur te komen.

  • Betaal slechts eenmalig € 169,-
  • Probeer hem eerst 100 dagen uit
  • Merk je geen verschil? Maak gebruik van ons flexibele retourbeleid
  • Bespaar tot € 500,- per huishouden per jaar op de energierekening

Andere apparaten die profijt hebben van de Amfa4000®

Niet alleen koffiezetapparaten hebben baat bij de Amfa4000®. Bekijk hoe de Amfa4000® jou kan helpen bij je: