• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Aquarium ontkalken

Een aquarium goed onderhouden vergt erg veel tijd. Je moet er allereerst voor zorgen dat de waterkwaliteit goed is en dat het filter continu blijft werken. Daarnaast moet je hem vaak schoonmaken. Lukt dit niet, dan zullen de vissen en planten het erg moeilijk krijgen en zelfs kunnen sterven. Kalk kan voor problemen zorgen. Het hecht zich namelijk snel aan het waterfilter en de verwarming. Daarom is verstandig om op zoek te gaan naar een manier om het aquarium eenvoudig te ontkalken of het water te ontharden.

Is kalk slecht voor vissen?

Voor een aquarium is het belangrijk dat de waterkwaliteit op orde is, zodat je een klimaat creëert waar je vissen, planten en ongewervelden in kunnen gedijen. Als je een aquarium gaat inrichten, maak je altijd eerst een selectie van de vissen die je wilt hebben. Er zit namelijk een groot verschil in de behoefte van zout- en zoetwatervissen. Maar is kalk ook slecht voor de gezondheid van je vissen? De meeste vissoorten kunnen gewoon in kalkhoudend water overleven, omdat dit in de natuur ook voorkomt. Voor sommige vissen is een te hoge concentratie van mineralen, zoals calcium en magnesium, echter niet ideaal. Doe daarom goed onderzoek naar de vereisten voor de vissen die je in het aquarium stopt.

Kalkaanslag op de apparatuur

Indirect heeft kalk wel een nadelig effect op de vissen in je aquarium. Kalkophoping ontstaat namelijk snel op waterfilters en de verwarming van de tank. Hierdoor zullen het filter en de waterverwarming minder goed functioneren. Als er te weinig zuurstof in de tank zit of de temperatuur daalt plotseling, kan dit vissterfte als gevolg hebben. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten. Idealiter zorg je voor een oplossing waardoor kalk zich minder snel kan hechten aan apparaten. Een systeem dat kalk uit het water haalt biedt hierbij uitkomst.

Slechte waterontharders voor het aquarium

Je wilt het aquarium ontkalken, maar niet de samenstelling van het water aantasten. Kalk is namelijk niet slecht voor vissen, maar als je chemicaliën gaat toevoegen aan het water, dan kan dit wel schadelijk zijn. Vooral waterontharders die met zouten werken zijn slecht voor je vissen. Een waterontharder op basis van zouten bestaat uit kunstharskorrels die calcium en magnesium uit het water onttrekken. Vervolgens wordt er natrium aan toegevoegd. Te veel natrium in het water kan al snel voor vissterfte zorgen.

De oplossing: een Amfa4000® antikalk systeem

Het beste systeem om kalkophoping tegen te gaan, zonder de kwaliteit van het water negatief te beïnvloeden is de Amfa4000®. Dit waterontharder alternatief werkt namelijk puur op magnetisme. De Amfa4000® plaats je eenvoudig zelf op de waterleiding in de meterkast. Vervolgens zorgen de sterke magneten ervoor dat calcium en magnesium niet kunnen kristalliseren in de waterleiding. De bestaande kalkophoping in de leiding lost op, waardoor je aquarium minder last ervaart van kalkaanslag. De Amfa4000® verbruikt geen stroom en werkt met magneten: je hoeft dus geen zouten of filters te vervangen en je hoeft geen onderhoud te plegen.

Bestel de Amfa4000® online en help je aquarium

Bestel eenvoudig en snel de Amfa4000® om de kwaliteit van je aquarium te verbeteren. Je profiteert van:

  • 100 dagen uitproberen en garantie
  • Een antikalk systeem zonder onderhoudskosten
  • Een apparaat dat je nooit hoeft bij te vullen
  • Een oplossing die de waterkwaliteit niet aantast
  • Een veilige manier om kalkaanslag in het aquarium tegen te gaan
  • Bespaar tevens tot € 500,- per huishouden per jaar op de energierekening

Andere apparaten die profijt hebben van de Amfa4000®

De Amfa4000® is hét alternatief voor een waterontharder en een geweldige oplossing voor het aquarium, maar wist je dat er veel meer huishoudelijke apparaten zijn die ook last hebben van kalkaanslag? Bekijk hoe de Amfa4000® de volgende apparaten kan helpen: