• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Badkamer ontkalken

In de badkamer vind je de meeste kalkaanslag aan in huis. Hier maak je namelijk het meeste gebruik van kraanwater. De douche, het toilet, het bad en de wastafel krijgen op den duur allemaal last van kalkaanslag. Voor de hygiëne is dit niet wenselijk. Kalk kan namelijk oppervlakken poreus maken, waar vervolgens bacteriën en schimmels in kunnen groeien.

Hoe ontstaat kalk in de badkamer?

Kalk is een mineraal dat in ons kraanwater zit. Kalk kan zich vrijwel overal aan hechten en begint een probleem te vormen wanneer het zich ophoopt. Je ziet kalk daarom ook vaak aan het einde van de waterleiding, bijvoorbeeld bij de douchekop of kraan. Op plekken waar het vaak vochtig is, kom je ook veel kalk tegen, zoals in putjes en op douchewanden. Veel kalk zie je ook niet terug. Het zit verborgen in je leidingen en zorgt daar voor nare problemen.

Waarom badkamer ontkalken?

Zoals eerder genoemd, is de belangrijkste reden de hygiëne. Kalk maakt oppervlakken poreus en geeft bacteriën de vrije ruimte. Daarnaast ziet het er erg vies uit en tast het je sanitair aan. Wil je de badkamer dus schoon en langdurig fris houden, dan zul je kalk moeten bestrijden.

Hoe ga je kalkaanslag in de badkamer tegen?

Mensen hebben de creatiefste oplossingen bedacht om kalk in de badkamer te verwijderen. Veel van die middelen heb je waarschijnlijk nu al in huis. We lezen veel tips over het gebruik van cola, karnemelk, wasverzachter of een ontkalkmiddel dat je in de winkel koopt. Deze methoden lijken erg handig, maar het feit blijft dat je keer op keer de badkamer kalkvrij moet zien te krijgen. Bij elke nieuwe kalkophoping kun je weer aan de slag.

Veel makkelijker: een antikalk systeem

Een veel eenvoudigere manier om kalk in de badkamer tegen te gaan, is om de Amfa4000® te installeren Dit compacte alternatief voor een waterontharder is een stuk kleiner dan de traditionele waterontharder. Dat komt door onze unieke technologie. Door zeer krachtige magneten zorgt de Amfa4000® ervoor dat calcium en magnesium zich niet kunnen binden in je leidingen. Met andere woorden: er ontstaat geen kalkaanslag dat zich in de leiding kan hechten. Hierdoor heb je vrijwel geen last meer van kalkaanslag in de badkamer en hoef je dus niet elke keer weer te poetsen.

Over de Amfa4000®

De Amfa4000® maakt gebruik van magneten die ervoor zorgen dat de bestaande kalk geleidelijk afbreekt en er geen nieuwe kalkophoping ontstaat. Het is een klein apparaatje dat je niet hoeft aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Binnen drie minuten heb je hem zelf al geïnstalleerd. Omdat leidingen en apparaten niet worden gehinderd door kalk, behalen ze hun maximale effectiviteit. Hierdoor bespaar je per huishouden al gauw tot € 500,- per jaar op de energierekening.

  1. Plaats hem op de waterleiding, direct naast de watermeter.
  2. Plaats het meegeleverde plaatje achter de ontharder.
  3. Trek de meegeleverde tiewrap stevig aan en geniet na een aantal weken van heerlijk zacht water.

Amfa4000® kopen

Bestel de Amfa4000® eenvoudig online en krijg hem binnen een dag geleverd! Profiteer van:

  • 100 dagen bedenktijd
  • Gratis bezorging
  • Snelle levering
  • Eenvoudige installatie
  • Een huishouden met zachter aanvoelend kraanwater

Een antikalk systeem is niet alleen gunstig voor de badkamer!

De Amfa4000® zorgt ervoor dat apparaten langer meegaan, omdat ze geen last meer hebben van schadelijke kalkophoping. Het is daarom de ideale oplossing voor het verminderen van kalkaanslag van de: