• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
 • 100 dagen uitproberen
 • Het #1 waterontharder alternatief

Ontkalken van een Delonghi koffiemachine

Het ontkalken van een Delonghi zorgt ervoor dat je koffie weer heerlijk smaakt en dat de koffiemachine langer meegaat. Ontkalken is niet moeilijk, maar is wel iets wat je regelmatig moet doen. Het zou natuurlijk veel makkelijker zijn om nooit meer handmatig te hoeven ontkalken. Daarom introduceren wij de Amfa4000®, hét alternatief voor dure waterontharders.

Voorkom kalkaanslag in huis

De Amfa4000® is een antikalk systeem dat je één keer bevestigt en vervolgens nooit meer naar hoeft om te kijken. Dit kleine appraatje zorgt ervoor dat bestaande kalkaanslag oplost en nieuwe kalkaanslag wordt voorkomen. Superhandig!

Elke dag genieten van heerlijke koffie

Deze lifehack zorgt ervoor dat je dus elke dag van het jaar geniet van de lekkerste koffie. 100% kalkvrij. En je Delonghi machine gaat nog langer mee ook. Daarnaast brengt een antikalk systeem nog veel meer voordelen met zich mee:

 • Je huishoudelijke apparaten hoeven minder hard te werken, waardoor ze minder energie verbruiken.
 • Minder energie verbruiken betekent een lagere energienota. Je bespaart dus geld met de Amfa4000®.
 • Een antikalk systeem is ook geschikt voor het verminderen van kalkaanslag in je Nespresso, SENSEO, douchekop en wasmachine.
 • Na het handmatig ontkalken van je Delonghi hoef je je koffiezetapparaat nooit meer te ontkalken.
 • De amfa4000 is milieuvriendelijk.

Nog niet overtuigd? Bekijk hier alle voordelen van de Amfa4000®.

Hoe kan ik mijn Delonghi ontkalken?

Met een Amfa4000® hoef je je Delonghi apparaat nooit meer te ontkalken. Toch raden we aan om de bestaande kalk wel op te lossen via de traditionele manier.

1. Ontkalken met ontkalkingsmiddel

Schenk 100 mm ontkalkingsmiddel in het reservoir en vul dit aan met water. Daarna plaats je het waterreservoir weer terug. Zet onder het stoompijpje van de Delonghi een bakje. Dit bakje vangt het water op. Zorg ervoor dat de bak minimaal 1,5 liter water kan opvangen.

2. Zet het ontkalkingsprogramma aan

Elke Delonghi koffiemachine heeft een ontkalkingsknop waarmee het ontkalkingsprogramma wordt geactiveerd. Druk deze knop 5 seconden in en draai de stoomhendel open, zodat het hete water eruit stroomt. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

3. Spelprogramma

De laatste stap is het vullen van het reservoir met water. Hierna leeg je de bakje waar het water met kalk inzit. Plaats deze terug en zet het spoelprogramma aan. Het water dat nu door het koffiezetapparaat stroomt zorgt ervoor dat je Delonghi straks weer helemaal schoon en kalkvrij is. Na dit proces dien je de stoomknop dicht te draaien. Let op: met een Amfa4000® hoef je dit dus slechts één keer te doen. Ons advies is om eerst het antikalk systeem te installeren (dit duurt hooguit 5 minuten) en daarna je Delonghi te ontkalken. Na dit proces geniet je van de werking van de Amfa4000® die voorkomt dat je last hebt van kalkaanslag.

Een waterontharder alternatief online bestellen

De Amfa4000®, hét beste alternatief voor een waterontharder, koop je snel en eenvoudig via onze webshop en kost slechts € 169,-.

 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • 100 dagen gratis uitproberen
 • Eenvoudige installatie: duurt slechts 5 minuten
 • Gratis levering en retourneren