• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Drinkwater ontkalken

Dagelijks gebruiken we veel drinkwater, maar we realiseren ons niet wat er eigenlijk in ons kraanwater zit. In het Nederlandse drinkwater zijn verschillende mineralen terug te vinden. Calcium en magnesium zijn er enkele van. Ben je op zoek naar een oplossing om het drinkwater te ontkalken? Neem dan een Amfa4000® in huis.

Hoe wordt drinkwater gewonnen?

In Nederland wordt het drinkwater door tien waterbedrijven gewonnen. Het grootste gedeelte wordt uit de grond gehaald. In gebieden dicht bij de zee wordt voornamelijk oppervlaktewater uit de Maas, het IJsselmeer en de Rijn gebruikt. In kustgebieden is de grond namelijk te zilt voor grondwinning van water. In Noord- en Zuid-Holland wordt op een zeer unieke manier water gewonnen en gefilterd. Hier komt een deel van het drinkwater uit de duinen. Het water wordt opgevangen en al gefilterd door de bodemlagen van de duinen zelf. Natuurlijk gaat het eerst nog langs een ander filter, om de kwaliteit te waarborgen.

Welke mineralen zitten er in ons drinkwater?

Omdat het meeste kraanwater uit de grond wordt gewonnen, bevat ons drinkwater erg veel verschillende mineralen. Zo vind je calcium, magnesium, kalium, carbonaten en sulfaten terug in het water dat door onze leidingen vloeit.

Is kalk in ons drinkwater schadelijk voor de gezondheid?

De Nederlandse waterbedrijven hebben de taak om het water dat gewonnen wordt eerst goed te filteren. Gelukkig zijn we hier erg streng op de kwaliteit van het drinkwater. Elk waterbedrijf moet regelmatig met een microbiologische risicoanalyse aantonen dat er geen schadelijke stoffen en mineralen in het kraanwater zitten. Door het filteren zorgen we ervoor dat er niet te veel mineralen in het drinkwater zitten om onze gezondheid negatief te beïnvloeden. Helaas zorgt kalk nog wel voor problemen bij onze huishoudelijke apparaten en tast het oppervlakken aan in vochtige ruimtes.

Hoe kan ik het drinkwater ontkalken?

Er is in principe maar 1 goede manier om thuis minder last te hebben van de negatieve gevolgen van kalk in ons drinkwater en dat is door gebruik te maken van een waterontharder. Deze kosten echter enorm veel geld en onderhoud. De Amfa4000® is het beste alternatief voor een waterontharder die je eenvoudig zelf op de waterleiding plaatst. De krachtige magneten breken geleidelijk de bestaande kalk af en zorgen ervoor dat calcium en magnesium niet kristalliseren. De kalk blijft dus opgelost in het water, maar hecht zich niet meer aan de waterleiding en apparatuur. Je hebt dus veel minder last van kalkaanslag.

Voordelen van een Amfa4000®

Kalkaanslag komt in elk huishouden voor en zorgt ervoor dat apparaten minder efficiënt te werk gaan. Kalkaanslag slaat namelijk snel neer op warmte-elementen. De cv-ketel, waterkoker, Quooker en het koffiezetapparaat zijn voorbeelden van apparaten die veel problemen ervaren van kalk. Ze hebben meer energie nodig om warm te worden en werken dus minder efficiënt. Door kalkaanslag tegen te gaan, kun je dus onbewust veel geld besparen, omdat je minder energie verbruikt en apparaten langer meegaan. Bestel een Amfa4000® en geniet onder meer van de volgende voordelen:

  • Bespaar tot € 500, - per huishouden per jaar dankzij een antikalk systeem
  • Minder last van kalkaanslag, waardoor je dus minder hoeft te poetsen
  • Geen last van kalkophoping in de leiding en dus geen klonten kalk die het drinkwater aantasten

Bestel de Amfa4000® direct

Bestel via Ikwilvanmijnkalkaf.nl eenvoudig online de Amfa4000® en ga de nadelige effecten van kalk in het drinkwater tegen.

  • Probeer hem 100 dagen uit
  • Niet tevreden? Profiteer van onze garantie
  • Vandaag besteld is morgen in huis

Met ons onderhoudsvrije waterontharder alternatief gaan apparaten langer mee

Installeer de Amfa4000® om kalkaanslag te verminderen en zorg ervoor dat apparaten langer meegaan. Warmte-elementen worden niet meer aangetast door kalkaanslag en er is minder energie nodig om optimaal te functioneren. Lees meer over hoe de Amfa4000® kan helpen bij: