• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Kalkaanslag komt in elk huis voor waar water stroomt en ontstaat tijdens het verwarmen van water. In dit artikel leggen we je graag uit hoe kalkaanslag ontstaat, hoe je kalkaanslag kunt herkennen en voorkomen.

Wat is kalkaanslag?

Kalk ontstaat door het samenkomen van calcium- en magnesiumdeeltjes die een reactie vormen met waterstofcarbonaat tijdens het verwarmen van water. Denk hierbij aan douchen of het aanzetten van de vaatwasser. Kalkaanslag begint als een witte waas die zich langzaam maar zeker, laag voor laag ophoopt en uiteindelijk een harde laag op je apparatuur vormt. Hoe langer je wacht met het verwijderen van kalkaanslag, hoe moeilijker het is om het te verwijderen. De waterhardheid verschilt per land en regio waar je je bevindt. Hoe meer kalk er in het water zit, hoe harder het water is.

Waar vind je kalkaanslag in huis?

Kalkaanslag ontstaat op alle oppervlakken in het huis waar water stroomt. Denk hierbij aan de wasbak en de douche. Maar ook huishoudelijke apparaten als de vaatwasser en wasmachine zitten vol met kalk. Het water wordt hier verwarmd en de mineralen in het water worden afgezet tegen je huishoudelijke apparaten. Zelfs in je koffiezetapparaat zit kalk! Er is bijna niet tegenop te poetsen en het is erg vervelend.

Waarmee kan ik het voorkomen?

Zonder passende maatregelen te treffen kom je niet gemakkelijk van kalk af. De beste oplossing tegen kalk is het plaatsen van een antikalk systeem. Er bestaan peperdure apparaten die in de kruipruimte van je woning geplaatst moeten worden. Voor die waterontharders moet je regelmatig onderhoud laten uitvoeren. Al met al een duur grapje en daarom is er een alternatief voor een waterontharder ontwikkeld: de Amfa4000. Dit kleine apparaatje plaats je op een waterleiding en zorgt ervoor dat calcium en magnesium niet meer aan elkaar hechten. De kalk wordt niet uit het water verwijderd, maar het zal niet meer neerslaan op je apparaten of op het meubilair. Hiermee verbreek je de kalkverbinding in het water en de mineralen hebben minder kans om zich af te zetten tegen de wasbak, douche, vaatwasser of koffiezetapparaat.

De Amfa4000 mag je 100 dagen gratis uitproberen. Bevalt het antikalk systeem niet? Dan krijg je je volledige aankoopbedrag terug. Als je gaat verhuizen, koppel je het apparaatje gemakkelijk los en neem je hem mee naar je nieuwe woning.

Contact

Heb je vragen over het ontstaan van kalkaanslag en wil je weten hoe je daar permanent vanaf komt? Neem gerust contact met ons op. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.