• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Kalkaanslag: wat is het en hoe verwijder ik het?

Kalkaanslag is een hardnekkig probleem binnen veel huishoudens. Kalkaanslag is vaak zichtbaar in de badkamer, keuken en op glas. Er zijn vele handige trucjes om van kalk af te komen. We leggen je graag uit hoe kalkaanslag ontstaat, hoe je het kunt verwijderen en hoe je er voor eens en voor altijd vanaf kunt komen.

Wat is kalkaanslag?

Kalkaanslag is vaak een doffe en witte laag op je huishoudelijke apparaten en glazen wanden in de badkamer. Meestal merk je dat je last hebt van kalkaanslag doordat je drinkglazen een doffe uitstraling krijgen of dat het water minder snel door de kraan of douchekop stroomt.

In leidingwater zitten de kalkionen magnesium en calcium. Kalkaanslag ontstaat wanneer deze ionen met elkaar verbinden en zich afzetten in je leidingen, kranen en andere huishoudelijke apparaten. Dit kan uiteindelijk zorgen voor schade, het verminderen van de functie van het apparaat en zelfs een hogere energierekening.

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag dat al is ontstaan, is lastig te verwijderen. Het kost veel tijd en energie om ervoor te zorgen dat je gehele huis kalkvrij blijft. Met een mengsel van natuurazijn en water kom je al een heel eind. Laat de kranen en de douchekop bijvoorbeeld een tijdje weken in dit mengsel of neem oppervlakten af met een vochtig doekje van dit mengsel. Schoonmaakazijn is zuur en dat helpt goed tegen kalk en vet. Helaas is deze manier van het verwijderen van kalkaanslag erg tijdrovend en moet je het vaak blijven herhalen.

In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ hebben we voor je uitgezocht wat je het beste kunt doen tegen kalkaanslag.

Waterontharder of antikalk systeem?

Er zijn twee manieren om van je kalkaanslag af te komen: een waterontharder en een antikalk systeem.

Waterontharder met zout

Er bestaan verschillende soorten waterontharders op de markt. Denk aan een waterontharder met zout of een waterontharder met filter. Een waterontharder is een grote investering en vergt ook nog eens veel onderhoud. De prijs van een waterontharder begint vaak al bij € 600,-, en daar zijn de onderhoudskosten nog niet eens bij gerekend.

Antikalk systeem

Een antikalk systeem is een goedkoper alternatief voor een waterontharder. Het werkt met een sterke magneet die je eenmalig op je waterleiding plaatst. Hierna hoef je er niet meer naar om te kijken.

Wat is nu het verschil?

Het grootste verschil is dat een waterontharder écht het water onthard en de kalkionen uit het water verwijdert en het antikalk systeem zorgt er door de magneet voor dat de magnesium- en calcium ionen zich niet meer aan elkaar kunnen hechten, waardoor er geen kalkaanslag meer ontstaat. Het bekendste antikalk systeem op de markt is de Amfa4000. Deze is al verkrijgbaar voor € 169,- en hierna komen er geen extra kosten meer bij kijken.

Als het probleem enkel kalkaanslag is, dan wisten wij het wel: bestel de Amfa4000.

De Amfa4000: antiklak systeem

De Amfa4000 is een antikalk systeem en zorgt er dus, net als een waterontharder, voor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat op je huishoudelijke apparaten, in je badkamer en in je leidingen. Je installeert dit handige apparaatje eenvoudig met de bijgeleverde tiewrap in de meterkast, naast de watermeter. Twijfel je over de werking? De Amfa4000 mag je 100 uitproberen. Als je dan niet geheel tevreden bent, stuur je hem gewoon weer terug. Bestel de Amfa4000 vandaag via onderstaande button en zet morgen je eerste stap naar een kalkvrij huishouden.


Je apparaten zijn je dankbaar

Leer hoe de Amfa4000 jouw apparaten kan helpen langer goed te blijven:

*Magnetische antikalk systemen zoals Amfa4000 helpen om kalkproblemen te verminderen. Kalkaanslag kan nooit voor 100% worden voorkomen, maar de negatieve effecten van kalk kunnen door de Amfa4000 onderdrukt worden. De mate van succesvolle werking is hierbij afhankelijk van externe factoren, zoals lengte en materiaal van leidingen.