• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Kraan ontkalken

Als je niet regelmatig poetst, ziet je kraan er al gauw erg onsmakelijk uit, maar hoe komt dat? Kalk is hier de grote boosdoener. In ons leidingwater zitten mineralen die zich in de leiding binden tot kalk. Het gevolg hiervan is een vieze kraan en gootsteen. Ook andere huishoudelijke apparaten ondervinden de negatieve impact van kalk. We vertellen je graag wat je hiertegen kunt doen.

Hoe kan ik zelf mijn kraan ontkalken?

Als je kalkaanslag ziet, kun je dit het best direct wegpoetsen. Kalk hoopt zich namelijk na verloop van tijd op, waardoor je het steeds lastiger weg krijgt. Een goede manier om de kraan te ontkalken is door gebruik te maken van ontkalkingsmiddel of ouderwets schoonmaakazijn. Het belangrijkste is dat het middeltje zuur genoeg is om de kalkophoping op te lossen. Schroef het uiteinde van de kraan los en leg hem in een bakje met ontkalkingsmiddel of schoonmaakazijn. Laat het een nachtje weken en spoel het de volgende dag af. Een beetje boenen met een tandenborstel of sponsje werkt erg goed. Deze methoden zijn goed voor het wegpoetsen van de kalkaanslag, maar het probleem los je er niet op. Elke keer dat kalkaanslag de kop opsteekt, kun je weer aan de slag.

De beste methode om de kraan te ontkalken

De beste manier om de kraan te ontkalken, is om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Kalkophoping in de leiding zorgt ervoor dat kalkaanslag vrij baan heeft in de kraan en de gootsteen. Het is dan ook zaak om in de waterleiding zelf het proces van kalkbinding aan te pakken. Een waterontharder biedt uitkomst, maar deze zijn over het algemeen heel duur. De Amfa4000® is een hoogwaardige, maar toegankelijk alternatief voor een waterontharder die je zelf eenvoudig installeert. Er hoeft geen vakman aan te pas te komen. Je plaatst de Amfa4000® eenvoudig in de meterkast, direct naast de watermeter. De Amfa4000® is geschikt voor iedere leidingdiameter en montage kan op elk type buis. Volg de eenvoudige stappen:

  1. Plaats het plaatje onder de leiding
  2. Plaats de Amfa4000® erboven
  3. Trek het geheel strak met de meegeleverde tiewrap

Binnen 3 minuten is hij al geïnstalleerd. De Amfa4000® werkt met magneten en hoeft dus niet op het elektriciteitsnet aangesloten te worden.

Voordelen van de Amfa4000®

Met een Amfa4000® antikalk systeem voorkom je niet alleen hardnekkig kalkaanslag in de kraan, maar voorkom je ook beschadiging aan de rest van je machines. Bovendien voelt het water zachter en smaakt het lekkerder. Wist je dat kalk – zonder dat je dit doorhebt – ervoor zorgt dat apparaten, zoals de vaatwasser, waterkoker en wasmachine meer energie verbruiken? Door kalkophoping in deze machines tegen te gaan, bespaar je tot wel € 500,- per huishouden per jaar. De voordelen van de Amfa4000® op een rijtje:

  • Minder last van kalkaanslag in en rondom de kraan
  • Geniet van zachter aanvoelend kraanwater
  • Bespaar tot wel € 500,- per jaar op je energierekening

Amfa4000® bestellen

Twijfel je over de werking van de Amfa4000®? Probeer hem dan eerst 100 dagen uit. Als je niet tevreden bent, geniet je van ons flexibele retourbeleid. Voor slechts € 169,- haal je al een hoogwaardig antikalk systeem in huis. Onderhoud is niet nodig. Bestel vandaag en ontvang hem morgen al in huis!

Help je huishoudelijke apparaten een handje

Door de mineralen in het leidingwater hebben jouw apparaten het zwaarder dan nodig is. Met een Amfa4000® antikalk systeem zorg je ervoor dat apparaten langer meegaan en efficiënter werken. Bekijk hoe de Amfa4000® kan helpen bij de: