• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Waterleiding ontkalken

Kalk is een mengsel van magnesiumzouten met calciumcarbonaat. Je vindt kalk terug in het water dat door onze leidingen stroomt. We maken onderscheid tussen hard en zacht kraanwater. Hard kraanwater wil zeggen dat er een hoog kalkgehalte in het water zit. In sommige regio’s van Nederland stroomt nog steeds hard water door de leidingen. Deze regio’s hebben het meeste last van kalkaanslag. Het grootste gedeelte van Nederland ontvangt zacht kraanwater, maar toch ontkomt ook dit deel niet aan ongewenste kalkophoping. Om ervoor te zorgen dat apparaten niet vroegtijdig stukgaan en je optimaal kunt genieten van schoon, kalkvrij kraanwater, is het van belang om de waterleiding te ontkalken.

Problemen van kalk in de waterleiding

We gebruiken dagelijks veel kraanwater voor verschillende dingen. Een typische morgen begint op het toilet (dat we doorspoelen met water), vervolgens wassen we de handen, nemen een douche en poetsen onze tanden. Daarna gaan we naar beneden en zetten we een kopje koffie of thee. Al deze acties vereisen kraanwater. Als er veel kalk in de waterleiding zit, heeft dit dus een grote impact. Kalk in de waterleiding zorgt voor kalkaanslag op apparaten en oppervlakken. Dit zorgt ervoor dat apparaten minder lang meegaan en meer energie verbruiken. Verminder kalk in de waterleiding, zodat apparaten langer meegaan en je geld kunt besparen op de energiekosten. Daarnaast hoef je minder te boenen.

Hoe kun je de waterleiding ontkalken?

Het ontkalken van het koffiezetapparaat of de waterkoker is nog relatief simpel: door filters schoon te spoelen of kalk weg te poetsen ben je er tijdelijk van af. Dit doe je echter pas als de kalkophoping zichtbaar is. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de bron kalkvrij wordt en je dus geen filters meer hoeft te ontkalken? Het is moeilijk om zelf de waterleidingen te ontkalken, omdat hier speciale apparatuur voor nodig is. Daarnaast zul je dit proces meerdere keren moeten herhalen, omdat na verloop van tijd de kalkophoping weer terugkeert. Los het probleem zelfstandig op door een Amfa4000® aan te schaffen. Plaats de Amfa4000® op de leiding en geniet van zachter aanvoelend water.

Hoe werkt een antikalk systeem?

Een antikalk systeem is een apparaat dat gebruikmaakt van speciaal afgestelde magneten die ervoor zorgen dat calcium en magnesium geen mogelijkheid hebben om zich te binden en aan de leiding vast te kleven. De Amfa4000® is de eerste stap richting minder kalkaanslag. Je installeert het antikalk systeem eenvoudig zelf:

  1. Plaats het antikalk systeem op de leiding direct naast de watermeter (in de meterkast).
  2. Plaatst het meegeleverde plaatje achter het apparaatje.
  3. Trek de tiewrap stevig aan, zodat het appraatje goed tegen de leiding zit.

De Amfa4000® werkt met magneten, dus het is niet nodig om hem aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Zo eenvoudig kan het verminderen van kalkaanslag van de waterleiding zijn!

Bestel snel de oplossing voor minder kalkaanslag in je waterleidingen

Bestel vandaag nog een Amfa4000® en geniet van het beste water dat uit jouw waterleidingen kan stromen. Profiteer van:

  • Een soepel retourbeleid: probeer hem 100 dagen uit
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
  • Supereenvoudige installatie

Een antikalk systeem houdt jouw applicaties schoon

Welke apparaten hebben profijt van een antikalk systeem? Omdat kraanwater zo’n belangrijke rol speelt in ons dagelijkse leven, raden we aan om kalk te elimineren. Geniet van zachter aanvoelend water, zodat jouw huishoudelijke apparaten langer goed blijven. De apparaten die het meeste profijt hebben van een antikalk systeem vatten we hier samen: