• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Waterontharder zonder zout

Kalk is een hardnekkig probleem in Nederland. Kalkaanslag vind je namelijk in de waterleiding, in de gootsteen, rondom de douchekop, in de waterkoker en ga zo maar door. Naast dat je hierdoor veel moet schoonmaken, heeft kalk een negatieve impact op je energierekening. Apparaten en leidingen die aangetast zijn door kalk, verbruiken namelijk meer energie. Een waterontharder is de juiste oplossing, maar ga je dan voor een waterontharder met of zonder zout?

Verschillende soorten waterontharders zonder zout

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten waterontharders zonder zout en andere alternatieven, zoals het antikalk systeem. We vatten de opties samen en adviseren je de beste oplossing.

Waterontharder met co2-injectie

Een waterontharder met co2 moet tussen 2 leidingonderdelen geplaatst worden. Wanneer er water door het systeem komt, perst de waterontharder een klein beetje co2 in het water: een co2-injectie dus. Kalk kan zich hierdoor minder snel vormen. Er zitten wel enkele nadelen aan dit apparaat. Het is namelijk een vrij duur type waterontharder, dat alleen door een installateur geplaats kan worden. Ook is deze methode niet geschikt voor loden leidingen en elke keer dat de co2-fles leeg is, moet hij vervangen worden. Dit moet ongeveer 1 keer per jaar. Qua kosten kun je denken aan tussen de € 1.500,- en € 2000,-. Hier komen de jaarlijkse navulkosten en eventueel onderhoud nog bovenop.

Waterontharder met polyfosfaten

Een waterontharder met polyfosfaten moet ook door een professional tussen 2 leidingen geplaatst worden. Je leidingwater stroomt door de waterontharder en komt in contact met een patroon met polyfosfaatzouten. Komen deze polyfosfaten in contact met kout water, dan mengen ze zich met het calcium en magnesium. Hierdoor kunnen ze zich niet in de leidingen binden. Je tast dus als het ware de structuur van het water aan. Om de 6 maanden moet je het patroon vervangen. Dit type waterontharder kost ongeveer € 150,-. Hier komen de jaarlijkse onderhoud- en installatiekosten nog wel bij.

Waterontharder met zinkanode

Een waterontharder met zinkanode maakt gebruik van een zeer ingewikkelde techniek. Deze waterontharder moet in de leiding gemonteerd worden. Je plaats een actieve zinkanode met een zeer hoge zuiveringsgraad in de leiding. Er ontstaat een chemische reactie tussen de zinkanode en de metalen behuizing. Kalk hecht zich aan de zinkionen die vrijkomen en kan zich dus niet meer hechten in de leiding. Het is een vrij duur apparaat. De prijs ligt tussen de € 500,- en € 1.500,- plus onderhouds- en montagekosten. Daarnaast is het grote nadeel dat vrijwel elk mineraal uit het water wordt gefilterd. Het menselijk lichaam heeft deze mineralen nodig om gezond te blijven.

Verschil met een waterontharder met zout

Waterontharders met zout werken weer net even anders. Deze waterontharders maken gebruik van harskorrels die in de leiding het harde water omzetten naar zachter water. Dit doen ze door middel van een ionenuitwisseling: je haalt als het ware calcium- en magnesiumionen uit het water en wisselt ze om met natriumionen. Deze wisseling vindt plaats in een filter in de leiding, waar het water doorheen stroomt. Als het filter vol is, moet je hem vervangen. Jaarlijks onderhoud is nodig en je moet ook elke keer het zout bijvullen als dit op is. Waterontharders met zout kosten al gauw € 900,- en daar komen de kosten van het onderhoud en het vervangen van zout nog bij.

Het beste alternatief zonder zout: de Amfa4000®

Maak het jezelf gemakkelijk en ga voor de Amfa4000® . Dit antikalk systeem maakt gebruik van zeer nauwkeurig afgestemde magneten. Dit compacte apparaatje kun je zelf eenvoudig installeren op de waterleiding: binnen 3 minuten hangt hij al in de meterkast. Met een kracht van 1600 Gauss zorgen de magneten ervoor dat calcium en magnesium, dat in de leiding stroomt, niet kunnen binden. Kalk kan zich dus niet vormen in de leiding. De Amfa4000® heeft geen energie nodig en is onderhoudsvrij. Dit betekent dat je na de eenmalige investering van € 169,- geen andere kosten hoeft te maken. Na het installeren heb je er dus geen omkijken meer naar.

Bestel de Amfa4000®

Klik op onderstaande button en bestel de Amfa4000® vandaag nog. Dan heb je hem morgen al in huis! We hebben de Amfa4000® uitvoerig in Zwitserland laten testen en weten dus dat hij fantastische resultaten levert. Twijfel je over de werking? Test hem dan 100 dagen uit. Als je niet geheel tevreden bent, stuur je hem gewoon weer retour.

  • 100 dagen uitproberen
  • Voordelig alternatief voor een waterontharder alternatief met geweldig resultaat
  • Onderhoudsvriendelijk: geen omkijken meer naar
  • Hoogwaardig apparaat: gaat een leven lang mee
  • Gebruikt geen stroom

Je apparaten zijn je dankbaar

Leer hoe de Amfa4000® jouw apparaten kan helpen langer goed te blijven: