• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Zwembad ontkalken

Wanneer je een zwembad hebt, wil je daar natuurlijk van kunnen genieten tijdens de zomerdagen. Om ervoor te zorgen dat het water helder, schoon en bacterie- en kalkvrij blijft, moet je 3 à 4 keer per jaar het zwembad ontkalken. Dit is afhankelijk van de waterhardheid bij jou in de regio.

Stappenplan zwembad ontkalken

Stap 1: ontkalker aanbrengen

Kalk kan ontstaan op de lamellenafdekking van een zwembad. Er bestaan speciale ontkalkers voor zwembaden die je kunt gebruiken om van deze kalkaanslag af te komen. Hiervoor heb je een liter nodig per 10 m2. Breng deze ontkalker aan op de lamellen en laat het 1 tot 2 uur inwerken.

Stap 2: poetsen, poetsen, poetsen

Verwijder het ontkalkingsmiddel door baan voor baan van links naar rechts de lamellen af te spoelen. Zo raak je ook de groeven. Vervolgens borstel je de lamellen met een schrobber helemaal schoon.

Stap 3: nog meer schoonmaken

Door het schoonschrobben van de lamellen is er hoogstwaarschijnlijk vuil ontstaan in het bad. Dit kunt je weghalen met een stofzuiger speciaal voor zwembaden. Hierna moet je het filter van het zwembad goed spoelen. Na enkele dagen is de ontkalker volledig verdwenen uit het water.

Stap 4: herstel de pH-waarde

Door dit bovenstaande proces is de pH-waarde gewijzigd. Het is belangrijk om de zuurgraad te herstellen, zodat chloor zijn werk kan blijven doen. Herstel de pH-waarde door pH+ toe te voegen aan het zwembadwater als de zuurgraad te laag is.

Waterontharder alternatief kopen

Nu kun je natuurlijk 3 à 4 keer per jaar dit hele stappenplan volgen, maar je kunt kalkaanslag ook voor zijn. We hebben het alternatief! Het antikalk systeem, de Amfa4000. Door je leidingwater te ontharden met een antikalk systeem, hét alternatief voor een waterontharder, kan er geen kalkaanslag meer ontstaan en hoef je niet meer zo veel energie te steken in het ontkalken van je zwembad. Minder kalk, meer duurzaamheid, voor maar € 169,-!

  • Gratis verzending
  • Snelle levering: vandaag besteld, morgen in huis
  • Twijfel je? Probeer de Amfa4000 100 dagen!
  • Niet goed? Geld terug