• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
 • 100 dagen uitproberen
 • Het #1 waterontharder alternatief

Quooker ontkalken

Een Quooker is de perfecte toevoeging voor elk huishouden waar dagelijks gebruikt wordt gemaakt van kokendheet water. Met een Quooker (of andere heetwaterkraan) heb je letterlijk binnen een handomdraai kokend water. Helaas kan kalkaanslag voor een vervelende smaak zorgen, waardoor je kopje thee minder lekker is. Kalk is een mineraal dat uit de bodem komt en opgenomen wordt door water. Door de natuurlijke waterkringloop komt deze mineraalsoort uiteindelijk bij ons in het kraanwater terecht, waar het nadelige gevolgen heeft voor onze huishoudelijke applicaties. Kalkophoping is een veelvoorkomend probleem bij de douchekop, vaatwasser en kraan.

Waarom moet je een Quooker ontkalken?

Een Quooker gebruik je om kokendheet water te krijgen. Zonder te wachten is het water heet genoeg om een eitje of pasta te koken, of om een kopje thee te zetten. Echter consumeer je dus wel het water dat uit de Quooker komt. Daarom is het belangrijk dat dit water van goede kwaliteit is en niet vol met kalk zit. Met een traditionele waterkoker merk je het al gauw als er een ophoping van kalk ontstaat. Je ziet dan een laagje kalkaanslag op de bodem en aan de wanden kleven. Hetzelfde gebeurt in je waterleidingen – en dus ook in de Quooker. Kalkophoping in het waterreservoir kan er ook voor zorgen dat je Quooker meer energie verbruikt, omdat hij niet optimaal kan verwarmen. Al met al is het dus belangrijk om tijdig de Quooker te ontkalken.

Kraanzeefje van de Quooker ontkalken

In de Quooker zit een kraanzeefje (perlator) waar de kalk zich ophoopt. Dit is de makkelijkste plek om schoon te maken. Doorloop de volgende stappen:

 1. Draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los.
 2. Haal het zeefje uit de huls en leg hem een uurtje in schoonmaakazijn.
 3. Borstel zachtjes of spoel het zeefje door.
 4. Stop het zeefje weer terug en draai de huls terug op de kraan.

Hoe vaak moet je de Quooker ontkalken?

Omdat een Quooker vaak meerdere keren per dag gebruikt wordt, is het erg belangrijk dat hij regelmatig ontkalkt moet worden.

Hoe vaak dit moet gebeuren is erg afhankelijk van hoe vaak je de Quooker gebruikt en wat de waterhardheid is in jouw regio. Waterhardheid is een term voor hoeveel kalk er in het water zit: in hard water zit veel kalk, in zachter aanvoelend water minder. Het waterzuiveringsbedrijf dat in jouw regio het water levert, bepaalt uiteindelijk hoeveel kalk er in het water zit. We adviseren om bij hard water en intensief gebruik om de drie maanden de Quooker te ontkalken.

Kalkaanslag Quooker verminderen

Om de drie maanden het kraanzeefje uit de Quooker halen en ontkalken is erg tijdrovend en wordt door de meeste mensen na de eerste keer vergeten. Kalk is namelijk aan de buitenkant van de Quooker vrijwel niet waar te nemen. Uit het oog, uit het hart gaat in deze situatie op. Het is verstandiger om de vorming kalkaanslag in zijn geheel te voorkomen.

Beste manier om kalkophoping tegen te gaan

De beste manier om kalkophoping tegen te gaan, is door gebruik te maken van de Amfa4000®. Dit systeem is klein en zeer eenvoudig te installeren op de waterleiding. De Amfa4000® zorgt er met speciale magneten voor dat magnesium en calcium zich niet zullen hechten aan elkaar. En omdat ze niet kunnen kristalliseren, zijn ze ook niet in staat om kalkophoping te veroorzaken. Kalk zal zich dus uiteindelijk niet in de Quooker ophopen. Het resultaat is minder kalkaanslag en de Quooker gaat langer mee.

Antikalk systeem als dé oplossing voor elk apparaat

De Amfa4000® is de eerste stap in de richting van minder kalkaanslag. Met een antikalk systeem kun je flink besparen op energie- en reparatiekosten en zorg je ervoor dat elk systeem of apparaat dat kraanwater gebruikt optimaal zijn werk kan doen. De Amfa4000® is daarom ook de oplossing voor deze populaire witgoed producten:

Bestel een Amfa4000®

De Amfa4000® bestel je eenvoudig online via onze webshop. Als je twijfelt over de werking van het apparaat kun je hem nu 100 dagen testen. Je hebt dus 100 dagen de tijd om het verschil te merken van hard naar extra zachter aanvoelend water.

 • 100 dagen bedenktijd
 • Vandaag besteld, morgen al in huis
 • Gratis thuisbezorgd
 • Supereenvoudig te installeren
 • Bespaar op onvoorziene kosten door kalkaanslag tegen te gaan