• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
 • 100 dagen uitproberen
 • Het #1 waterontharder alternatief

Waterontharders

Een waterontharder heeft als functie om ervoor te zorgen dat jij minder last hebt van kalkaanslag. Ons drinkwater wordt voornamelijk uit de grond gewonnen. In ons water zitten daarom verschillende mineralen, zo ook calcium en magnesium. In de waterleidingen binden deze mineralen zich tot kalk. Helaas heeft kalk de negatieve eigenschap dat het zich ophoopt, met kalkaanslag tot gevolg. Kalkaanslag zie je voornamelijk terug in de badkamer, maar ook in de vaatwasmachine en de waterkoker. Ben je het ook zo zat om hardnekkige kalkaanslag weg te boenen? We leggen verschillende waterontharders naast elkaar en leggen uit waarom de Amfa4000® het beste alternatief is voor dergelijke dure systemen.

Een waterontharder als oplossing tegen kalk

Zoals aangegeven zijn er verschillende waterontharders die allemaal hetzelfde doel hebben: kalkaanslag verminderen. Kalk verminderen of elimineren heeft veel voordelen:

 • Water voelt zachter aan, omdat je de mineraalratio verlaagt.
 • Minder kalk in het water zorgt voor zachtere kleding na het wassen.
 • Kalk hecht zich aan warmte-elementen en vermindert de werking van huishoudelijke apparaten. Een waterontharder alternatief voorkomt dit.
 • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee.
 • Oppervlakken in sanitaire ruimtes worden minder aangetast.

Een vergelijking van de verschillende waterontharders

Er zijn verschillende methodes om kalk in de waterleiding te weren. Hieronder maken we een vergelijking van de verschillende waterontharders.

Waterontharder met zinkanode

Een waterontharder met zinkanode gebruikt een vrij ingewikkelde techniek. Dit type waterontharder wordt in de waterleiding zelf gemonteerd. De buis wordt opengezaagd. In het apparaatje zit een zinkanode met een zeer hoge zuiveringsgraad. Een chemische reactie ontstaat tussen de zinkanode en het metaal van de behuizing. Hierdoor komen er zinkionen vrij. De theorie is dat de zinkionen zich hechten aan de kalk, zodat het niet meer in de leiding ophoopt.

Kosten van een waterontharder met zinkanode

Het zal je waarschijnlijk niet verrassen, maar dit type waterontharder is erg duur. Reken op een aanschafprijs tussen de € 500,- en € 1500,-. Hier komen de kosten van het onderhoud en de montage door een expert nog bovenop.

Waterontharder met CO2-injectie

Ook de waterontharder met CO2-injectie kent een ingrijpende installatie. Deze waterontharder wordt in de waterleiding gemonteerd. Water dat langs het systeem loopt krijgt een CO2-injectie. Als het ware verander je dus de structuur van het water. Het idee is dat kalk hierdoor geen ruimte meer heeft om zich te binden.

Kosten waterontharder met CO2-injectie

Deze waterontharder is erg prijzig. De aanschafwaarde ligt tussen de € 1500,- en € 2000,-. Elk jaar heeft hij onderhoud nodig en bovendien moeten de CO2-flessen regelmatig vervangen worden. Wanneer je dit vergeet, doet de waterontharder zijn werk niet meer. De genoemde kosten zijn niet bij de aanschafprijs inbegrepen.

Waterontharder met zouten

Een waterontharder met zouten – ofwel polyfosfaten – is wederom een waterontharder die in de leiding moet worden gemonteerd. In de waterontharder zit een filter met zouten. Als water langs dit filter stroomt, mengen mineralen als calcium en magnesium zich met de polyfosfaatzouten.

Kosten waterontharder met zouten

Een waterontharder met zoutfilter is vrij goedkoop in vergelijking met de bovengenoemde apparaten. De aanschafprijs is ongeveer € 150,-. Helaas komen hier wel de kosten voor het onderhoud, de montage en het bijvullen van de zouten bij.

Antikalk systeem met magneten

Een goedekoop alternatief voor een waterontharder is een antikalk systeem met magneten, zoals de Amfa4000®. Deze plaats je op de waterleiding en hoeft dus niet in de waterleiding zelf gemonteerd te worden. Het apparaat zorgt er continu voor dat calcium en magnesium zich niet in de leiding kunnen binden. Hierdoor lost bestaande kalkophoping op en heb je minder last van kalkaanslag. Water voelt zachter aan en apparaten gaan langer mee.

Antikalk systeem met magneet kosten

De kosten van een antikalk systeem met magneten lopen flink uiteen. De duurste variant kost al gauw € 500,-. De Amfa4000® is prijstechnisch zeer interessant. Voor slechts € 169,- haal jij een hoogwaardige oplossing in huis die een leven lang meegaat.

Nespresso ontkalken

Ontkalken voor lekkerdere koffie
en een langere levensduur.

Meer informatie

Douchekop ontkalken

Voorkom een verstopte douchekop
en een ruwere huid door hard water.

Meer informatie

Delonghi ontkalken

Minder kalk in je koffiemachine
met antikalk systeem.

Meer informatie

Wasmachine ontkalken

Voor zachter beddengoed
zonder gebruik van wasverzachter.

Meer informatie

Senseo ontkalken

Een helder stappenplan en
een manier om kalk te voorkomen

Meer informatie

Waterkoker ontkalken

Zorg voor een waterkoker
zonder kalkaanslag

Meer informatie

De beste oplossing

Als we bovenstaande waterontharders met elkaar vergelijken, zien we dat het alternatief, de Amfa4000®, duidelijk de beste keuze is. De Amfa4000® is namelijk voordelig, betrouwbaar, eenvoudig zelf te installeren en er is geen onderhoud nodig. Wil je kalkaanslag tegengaan voor een lage prijs, zonder veel moeite?
Bestel dan eenvoudig online de Amfa4000®.

 • Geen onderhoud nodig
 • Slechts € 169,-
 • Niet tevreden? Geld terug garantie
 • Probeer hem 100 dagen uit
 • Vandaag besteld is morgen in huis

Levensduur van apparaten verhogen met een antikalk systeem

De Amfa4000® zorgt ervoor dat huishoudelijke apparaten langer meegaan en dat hardnekkige kalkaanslag vermeden wordt. Lees hoe de Amfa4000® helpt bij: