• Besteld voor 23:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen
  • Het #1 waterontharder alternatief

Wc ontkalken

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in en rondom de toiletpot. Dit is geen verrassing, want de wc wordt dagelijks met veel kalkhoudend water gespoeld. Wat kun je tegen deze kalkophoping doen?

Ouderwetse manieren om de wc te ontkalken

Om een wc te ontkalken, wordt er vaak geopperd om gebruik te maken van huishoudelijke middelen. Zo zou je met baking soda, cola, of schoonmaaktabletten voor het kunstgebit heel eenvoudig de toiletpot kunnen ontkalken. Al deze middeltjes werken op eenzelfde manier: stop genoeg van het goedje in de pot, laat het even trekken en spoel of schrob het weg. Deze methoden zul je regelmatig moeten herhalen, ook als je aan de slag gaat met een professioneel antikalk middel.

Waarom wc ontkalken?

Kalkophoping is in principe een combinatie van zowel calcium als magnesium. Deze opgeloste mineralen zitten in ons leidingwater en zorgen voor problemen wanneer ze zich kunnen verbinden tot een vast stof. De vaste stof die ontstaat, noemen we kalk. Kalk heeft de vervelende eigenschap dat het zich ophoopt in de leidingen en applicaties. Dit zien we ook terug in en rondom de wc-pot. Hierdoor zul je om de zoveel tijd aan de slag moeten om de kalkaanslag weg te boenen. Om kalkophopingen voor te zijn en het toilet te ontkalken, zit er maar één ding op.

Ga kalkophoping tegen: kies voor de Amfa4000®

De Amfa4000® maakt gebruik van speciale, krachtige magneten, waardoor calcium en magnesium zich niet aan elkaar kunnen binden. Het resultaat is dus minder kalk in het water. Je water zal hierdoor zachter aanvoelen en ook minder snel problemen veroorzaken. Verder zorgt de Amfa4000® ervoor dat je energie bespaart en dus op jaarbasis geld overhoudt. Per huishouden kun je tot wel € 500,- per jaar besparen.

Hoe plaats ik de Amfa4000®?

De Amfa4000® is supereenvoudig in slechts 3 stappen te monteren:

  1. Plaats de Amfa4000® op de waterleiding. Het beste is om dit direct naast de watermeter te doen.
  2. Plaats het bijgeleverde plaatje achter de Amfa4000®.
  3. Trek de bijgeleverde tiewrap goed aan, de Amfa4000® kan dan geen kant meer op.

Voordelen van de Amfa4000® om kalkaanslag in het toilet te verminderen

Met een antikalk systeem heb je een stuk minder last van kalkophoping, waardoor je dus veel minder last hebt van een door kalk aangetast toilet. Zeg het wekelijkse boenen maar gedag! De Amfa4000® werkt met zeer sterke magneten die zonder elektriciteit hun werk kunnen doen. Het is dus niet nodig om de Amfa4000® op het elektriciteitsnetwerk aan te sluiten. Kalkaanslag in het toilet verminderen was nog nooit zo makkelijk.

Bestel jouw Amfa4000® eenvoudig online

Ga voor de Amfa4000® en profiteer van minder kalk in de waterleidingen. De Amfa4000®:

  • Wordt binnen een dag geleverd
  • Wordt gratis bezorgd
  • Ontvangt u met 100 dagen bedenktijd, test hem uitgebreid!
  • Is supereenvoudig zelf te installeren

Waar is de Amfa4000® nog meer gunstig voor?

De Amfa4000® zorgt voor minder kalkophoping. Hierdoor gaat niet alleen het toilet langer mee, maar deze apparaten ook: