• Besteld voor 25:59, morgen geleverd
  • 100 dagen uitproberen gratis retourneren
  • Geschikt voor elk type huiis

Hoe werkt een waterontharder?

De Amfa4000 waterontharder is het beste wapen tegen kalk. Maar hoe ontstaat kalk en hoe werkt een waterontharder? Het apparaat is voorzien van een krachtige magneet waarmee kalkaanslag wordt voorkomen en bestaande kalk wordt bestreden in je leidingwerk. Hoe dit in zijn werk gaat, leggen we hieronder uit:

Hoe ontstaat kalk?

Kalk ontstaat doordat magnesium en calcium zich met elkaar verbinden in je waterleidingen. Deze mineralen transformeren in kalkkristallen die zich vastzetten in de leidingen door je huis. Water met veel kalk noemen we hard water, en hoe harder het water is, hoe meer last je hebt van kakaanslag. De kalkaanslag is zichtbaar op het sanitair in je keuken, badkamer en toilet. En ook niet zichtbaar, maar wel aanwezig in je leidingwerk en huishoudelijke apparatuur.

De werking van een waterontharder

Een waterontharder voorkomt kalkaanslag en lost bestaande kalk op. De Amfa4000 is daarin uniek ten opzichte van andere ontkalkers. Dankzij jarenlang onderzoek is met Zwitserse precisie een compact apparaat ontwikkeld dat kalk in je leidingen vernietigt.

Bekijk de Amfa4000

Krachtige magneet

In de behuizing van de waterontharder is een magneet geplaatst. Niet zomaar een magneet, maar een met een sterk elektromagnetisch veld. De magneet die in de Amfa4000 zit heeft een kracht van 0.117 Tesla (1170 Gauss). Door het magnetische veld verandert de kristalstructuur van water en kan kalk zich niet ophopen.

Wordt de kalk uit het water gehaald?

Nee, de waterontharder haalt geen kalk uit het water. Wel zorgt hij ervoor dat de negatieve effecten van calcium en magnesium gereduceerd worden tot een minimum, zodat u niets merkt van de aanwezigheid van kalk. Dat wil zeggen dat kalk zich niet meer kan hechten aan huishoudelijke apparaten en leidingwerk.

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over de werking van de Amfa4000 waterontharder, dan kun je ons bereiken door het contactformulier in te vullen.

Ben je al overtuigd en wil je direct van je kalk af? Bestel hem dan direct. Wanneer je voor 23:59 uur een bestelling plaatst, is je waterontharder morgen al in huis.